fbpx
Gratis verzending & retourneren
 • alexandra

  Alexandra Izeboud

  designer

 • marc

  Marc Th. van der Voorn

  designer

 • juul

  Juul van Hassel

  designer

Alexandra Izeboud is afgestudeerd Industrieel ontwerpster, waarna ze haar passie gevonden heeft in interieur- en meubelontwerp. Materialen, verbindingen en slimme constructies zoals modulaire structuren hebben haar altijd gefascineerd en inspireren haar om vernieuwende en slimme oplossingen te bedenken in het ontwerpproces. Het werk manifesteert zich vaak in ultra minimalistische, ge-dematerialiseerde ontwerpen die ontdaan zijn van decoratieve elementen. Hierdoor ontstaat ruimte voor de waardering van de esthetiek van het gebruikte materiaal en de precieze ontworpen constructies die nodig zijn voor een strak en minimalistisch eindresultaat.

In het architectonische ontwerp van de Space kruk speelt minimalisme en abstractie de voornaamste rol. Door de constructie van een barkruk volledig te ontleden en te re-engineeren, is voor de Space kruk een constructie gerealiseerd waarbij het frame uit een minimale 4 onderdelen bestaat die precies in elkaar passen en verbonden worden als een 3D puzzel. De grootste uitdaging hierin was om deze 4 millimeter stalen onderdelen samen te laten komen in een constructie die de benodigde sterkte en stabiliteit behaald. Door vast te houden aan het initiële concept ben ik als ontwerper uitgedaagd om de onderdelen en assemblage zeer precies te ontwerpen en productie technieken toe te passen die resulteren in dit strakke, haast sculpturale ontwerp, perfect als eye-catcher aan de bar of keukeneiland.

Over Marc Th. van der Voorn:

Marc is vanaf het eerste uur betrokken bij Ignore. Hij ontwierp de DANCE en LOOK en onlangs de SPACE en WRAP.
Bij de ontwerpen van Marc draait het om “spanning”. In elk product zit iets verrassends. Vaak gestileerd en bijzonder qua verbindingen. Zijn ontwerpen zijn tijdloos, maar neem gerust even de tijd om ze te doorgronden.

Het repeterende karakter van productieprocessen vind ik fascinerend, er gaat niets boven een werkplaats of meubelfabriek. De eerste modellen maak ik het liefst zelf maar werk daarbij altijd samen met vakmensen. Zo leer ik een ontwerp echt kennen. Voor mij is het ontwikkelen van een nieuw model keer op keer een beproeving, omdat ik de grenzen op zoek en ze probeer te verleggen.”

“De gedachten dat een ontwerp uitgroeit tot een product dat gemaakt, gekocht en intensief gebruikt wordt vind ik geweldig.

Voor mij ligt de voldoening in het vervullen van een behoefte, vaak praktisch, je zit op een stoel, maar vaker nog esthetisch, de stoel is geweldig om naar te kijken!”

Het spel van licht, lucht en volumes is waar het bij SPACE om draait.
Het ontwerp oogt monumentaal maar is tegelijk luchtig en verfijnt. Het is een sculptuur in de ruimte.

Na het succes van de DANCE bijzettafel wilden we een stap maken naar een groter meubel. Met SPACE zetten we die stap. De opgedane kennis hebben we ingezet om een koffietafel te ontwikkelen die gezien mag worden. A-symmetrie en 4 mm staal zorgen er voor dat je telkens nieuwe aangezichten krijgt. Zweven en de zwaartekracht, een tafel waar je niet op uitgekeken raakt.”

Updating…
 • Geen producten in je winkelmand.